About

The Chef’s Philosophy

“Drie vruchtbare jaren nadat ik gestart ben met het gewaagde concept, dat mijn keuken verbond met die van gerenommeerde buitenlandse koks, was het tijd voor reflectie…

Voor mij is koken altijd een manier van delen geweest. Het delen van de keuken, dat zeker, maar vooral het delen van de tafel ! Het is juist aan deze tafel dat ik meer dan ooit een vervolg wil knopen…

Het is nu tijd om mijn visie van de culinaire tafel met u te delen.

Zonder franjes, gourmandisch, levendig, gul, authentiek met passie en recht uit het hart… dat is hoe ik mijn keuken zou omschrijven. Het is een exacte weerspiegeling van de waardes die ik in mij draag. Zonder het te categoriseren als Belgisch, Frans, Mediterraans of iets anders, is het de vrucht van een rijke multiculturele achtergrond. Maar het is bovenal een keuken die de ingrediënten voor zich laat spreken.

Daarom geef ik u mijn kaart van het moment… Niet die van vorige week noch die van volgende week, maar van hier en nu.

Geniet!”

Pierre Balthazar

The Chef

De Belgische chef Pierre Balthazar begon zijn carrière bij Yves Mattagne, waarna hij Executive Chef werd bij verschillende toonaangevende hotels in België en Duitsland.

De laatste tien jaar was hij Executive Chef van de Raad van de Europese Unie waar hij prestigieuze diners verzorgde voor staatshoofden. Hier ontmoette hij verschillende internationale topchefs en leerde hij veel over verscheidene gastronomische culturen, tradities en protocollen. Vandaag nodigt Pierre zijn gasten uit om zich open te stellen tot een nieuwe dimensie van delen aan tafel…

GUIDE MICHELIN

fourchettes Michelin fourchettes Michelin fourchettes Michelin

GAULT & MILLAU

14/20 Toque Gault et Millau
Brussels Exclusive Labels
The Restaurant © 2015 - Waterloolaan 38, 1000 Brussel - Tel: +32 2 504 13 33 - Openingstijden - Parking in The Hotel